Prima incaltaminte a bebelusului: cum alegi primii pantofiori pentru micutul tau?

Prima incaltaminte a bebelusului: cum alegi primii pantofiori pentru micutul tau?

Cand esti o proaspata mamica, parca totul in jurul tau se schimba, iar centrul Universului tau devine acel micut pui de om care, intr-un timp mai scurt decat ai fi crezut, invata sa faca primii pasi, tinandu-te de mana. Ei bine, primii pasi ai micutului sunt o etapa foarte importanta in dezvoltarea sa, fapt pentru care trebuie sa ai grija de acele mici picioruse si sa te asiguri ca se bucura de o incaltaminte potrivita. 

Cuprins:

  1. Prima incaltaminte a bebelusului – aspecte de care trebuie sa tii cont

  2. Cu ce incaltam bebelusul - este sau nu este in regula ca pantofii sa fie cu o marime mai mari?

  3. Cu sau fara incaltaminte in casa – cum este cel mai bine

 

1. Prima incaltaminte a bebelusului – aspecte de care trebuie sa tii cont

Cu ce incaltam bebelusul? Cu pantofi din piele, din cauciuc, din panza sau din plastic? În principiu, exista cateva diferente dintre pantofii cu care cei mici invata sa mearga si pantofii pe care ii pot folosi cand au deja varsta prescolara. Pentru un bebelus care face primii pasi, pantofii trebuie sa fie unii care ajuta la dezvoltarea talpii piciorului celui mic. Acestia sunt, de regula, pantofii ortopedici sau profilactici. Se diferentiaza printr-o talpa mai moale, astfel incat copilul sa poata sa paseasca in mod corect.

Cum trebuie sa fie talpa pantofilor

Cel mai bine este sa alegi ca prima incaltaminte a bebelusului tau sa aiba o talpa flexibila. Poti testa acest lucru indoind usor pantofii cu mana. Daca se indoaie fara efort, atunci talpa este flexibila. O talpa tare, fixa nu va face decat sa ingreuneze mersul copilului. Cand sunt mici, au nevoie sa paseasca uniform, de la calcai si pana la degete, fara ca talpa sa stea fixa. Mai trebuie sa tii cont si de faptul ca un copil care acum invata sa mearga are destul de multa forta si poate sa flexeze piciorul, motivul pentru care acum bebe are nevoie de incaltaminte cu o talpa care sa ii permita usor acest lucru.

pantofi pentru bebelusi

Care este cel mai bun material

Asa cum probabil si tu preferi atunci cand alegi o pereche de pantofi pentru tine, materialul trebuie sa fie unul care sa ii permita piciorului sa ,,respire”. Un material sintetic favorizeaza transpiratia, ceea ce nu este de preferat. Prin urmare,botoseii bebelusului ar trebui sa fie confectionati dintr-un material precum pielea naturala sau chiar pantofi din panza. În orice caz, evita incaltamintea din cauciuc sau din plastic. Pot fi foarte atractivi, dar sunt un cosmar pentru talpile unui bebelus.

Pantofii trebuie sa fie sub glezna sau peste?

Ei bine, unele mamici considera ca o pereche de pantofi care ii tin celui mic piciorul fix ar fi mai buni. Acesta este un mit si nu este adevarat, deoarece un pantof care sta fix pe glezna va impiedica mersul corect al copilului, nelasand fiecare muschi de la nivelul piciorului sa functioneze optim. Nici tie nu ti-ar placea niste pantofi in care nu iti poti misca piciorul si in care mergi ca si cand ai fi pe patine.

 

 

2. Cu ce incaltam bebelusul - este sau nu este in regula ca pantofii sa fie cu o marime mai mari?

   

Daca stai sa te gandesti putin la tine, tu ai purta o pereche de pantofi care iti sunt mari? Ar fi inconfortabil, te-ar jena si te-ar enerva la fiecare pas, nu-i asa? Atunci de ce copilul tau sa experimenteze ceva ce nici tie nu ti-ar placea? Intr-adevar, majoritatea mamicilor prefera sa le cumpere copiilor pantofi sau haine cu un numar mai mari, in ideea in care copiii cresc repede. Este, insa, gresit. Copilul tau trebuie sa poarte exact marimea care i se potriveste, pentru a se putea bucura de confort si a putea sa mearga corespunzator. 

Daca nu stii exact care este marimea potrivita pentru primii papuci ai bebelusului tau , poti masura talpa acestuia punand-o pe o foaie de hartie si trasand un contur, iar mai apoi sa masori cu ajutorul unei rigle dimensiunea in centimetri. Ideal este sa repeti acest procedeu odata la cateva luni, iar atunci cand cumperi o pereche de pantofi, aceasta ar trebui sa fie cu un centimetru si jumatate mai mare decat ai masurat, astfel incat sa poata purta si o pereche de sosete. 

Totodata, ca sa eviti o cheltuiala considerabila cu incaltamintea de care are nevoie periodic cel mic, cel mai indicat este sa investesti intr-o pereche de incaltari pentru fiecare anotimp, dar care sa fie realizata din materiale calitative, astfel incat sa fie cat mai rezistenta.

 

3. Cu sau fara incaltaminte in casa – cum este cel mai bine

pantofi pentru copil

Daca temperatura din interiorul locuintei este una potrivita, ideal pentru un copil este sa stea cu sosete sau descult, daca nu este prea frig. Asta deoarece este indicat ca piciorul sa fie lasat liber in timp ce sta acasa, fara sa fie incaltat non-stop. Nici tu nu ai sta incaltata atunci cand esti acasa, nu? Te simti mai bine cu niste sosete calduroase. Ei bine, la fel este si in cazul copiilor. 

Copilul tau merita tot ce e mai bun! În primele incaltari ale bebelusului merita sa investesti!

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com.

Suport clienti Luni - Sambata 08:00 - 16:30

0749863709 0744302586 vanzariminijunior@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!